W miniony weekend, członkowie WIP Business Clubu spotkali się w Kopalni Złota na zaproszenie gospodarzy, którzy są naszymi członkami
Kopalnia Złota w Złotym Stoku to dobre antidotum na trudne czasy. Urokliwe miejsce stworzone z pasją, miłością do turystyki i polskich wartości przez - Elżbietę Szumską, kobietę sukcesu, mądrą, energetyczną pełną weny twórczej, w swojskich i rodzinnych klimatach W tym wyjątkowym „Złotym Miasteczku” jest m.in. „Kuźnia smaków” z 12 Księżniczkami Gastronomii które pod kierunkiem Szefa Kuchni Kasi Korbas Cienkiej ( kobiety wyjątkowej )i odgrywającej ważną rolę w życiu społeczności. Kopalnia Złota w Złotym Stoku to super pomysł na edukację w biznesie, aktywny wypoczynek i dobre jedzenie, O to właśnie zadba kraina pełna niespodzianek i super przewodnicy turystyczni wybrani i wyedukowani przed Szefową. Główne atrakcje to płukanie złota, wybijanie złotych monet, pole diamentowe, odlewanie złotej sztabki, podziemny spływ łodzią, a od strony kuchni rewelacja to zupa borowikowa według przepisu Kurta Schellera i polski schabowy na smalcu – przyrządzany jak tradycja nakazuje.
Fundacja WiP Warto im Pomóc w 2023 roku wyróżniła Elżbietę Szumską właścicielkę Kopalni Złota Złoty Stok wyjątkowo zaszczytną Nagrodą im. Stanisława Wokulskiego i w kolejnych latach „Kuźnię smaków” Złotymi Widelcami w Konkursie „Złotego widelca” - Polska Od Kuchni .To z pewnością dobre rekomendacje do odwiedzenia tego cudnego miejsca.
Dziękujemy za przesympatycznie spędzony czas, Ci którzy chcieli mogli zdobyć szereg cennych złotych zdobyczy, oczywiście w tradycyjny nowoczesny sposób, ale też wybić złotą monetę, fajnie się umęczyć zwiedzając cały obiekt z super przewodnikami,
Prezes Honorowy WIP Business Clubu przekazał na pamiątkę pobytu Pani Prezes symboliczny linoryt „Pegaza Wiejskiego” a Szefowej Kuchni fartuch z Kujawsko-Pomorskie, z autografem sławnego szefa kuchni Michel Moran do
Filmiki i zdjęcia, one na pewno zachęcą do odwiedzenia: kolekcji w Kuźni.
Zachęcamy również do obejrzenia filmu reklamowego:














